Z vami delimo preverjen babičin recept za pito s sadnim polnilom. Priporočamo se za kakšen košček ali pa fotografijo vaše pite.
Sestavine
KRHKO TESTO:
NADEV:
Postopek
Za pripravo krhkega testa naprej presejemo pecilni prašek in ostro moko ter dodamo ščepec soli. V posodici zmešamo jajca, sladkor ter limonino lupinico.
Na pomokano površino usujemo presejano moko, na katero narežemo hladne koščke masla in jih zdrobimo z rokami ter dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo moko. Testo pokrijemo ter damo na hladno za 30 min.
Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev, tako da naribamo izbrano sadje in ga zmešamo s sladkorjem ter cimetom po okusu.
V namaščen pekač položimo razvaljano testo, ne pozabimo na pripravo roba iz krhkega testa. Preden usujemo nadev na pripravljeno testo, ga ne smemo pozabiti prepikati z vilico. Nadev pokrijemo z mrežo iz krhkega testa ali pa ga naribamo.
Pito postavimo v ogreto pečico ter pečemo približno 30 min na 180C.
Dober tek!
by babi Olga
Za vsa vaša vprašanja:
o receptu: nam pišite na info@imag.si in bomo posredovali babi Olgi,
o kaminskih pečeh: oglejte si celoten izbor kaminskih peči.
S prijavo na e-novice se strinjate, da v skladu s svojo politiko varovanja osebnih podatkov do preklica hranimo in obdelujemo vaše osebne podatke za namen občasnega pošiljanja obvestil na vnesen e-poštni naslov.